Tattoo verwijderen

Tattoo verwijderen

Toch spijt gekregen van uw tattoo en wilt u deze laten verwijderen? Tegenwoordig is een tattoo verwijderen geen probleem meer. Dankzij de geavanceerde lasertechnieken is het bij All in the Beauty mogelijk om uw tattoo te verwijderen zonder littekens of beschadigingen achter te laten. Vroeger waren deze technieken niet zo geoptimaliseerd als tegenwoordig om een tattoo te verwijderen, zo raakte de huid flink beschadigd. Met de moderne lasers van All in the Beauty hoeft u hiervoor niet bang te zijn.

Wat er gebeurt bij het verwijderen van een tattoo?

Uw tattoo is net onder de opperhuid geplaatst. De Yag laser schiet razendsnel kleine puntjes op uw tattoo. Tijdens het laseren ontstaat er een witte was op het behandelde gebied, ook wel “white snow” genoemd. Dit betreft een lichte verbranding van de opperhuid en verdwijnt binnen enkele minuten.

Na de behandeling zal er korstvorming over de tattoo ontstaan waarin een klein gedeelte van de inkt zich zal vestigen en een deel wordt opgenomen door het lymfesysteem. Dit gedeelte verlaat via de natuurlijke weg het lichaam. Het andere gedeelte van het pigment wordt direct afgebroken tijdens de behandeling.

Na de behandeling wordt het behandelde gebied direct gekoeld, daarna ingesmeerd met een betadine en vervolgens goed verbonden zodat er geen vuil in kan komen.
De huid voelt verbrand aan, dit is een normaal verschijnsel en verdwijnt de volgende dag. Vermijd zonnebaden en de zonnebank binnen 2 weken na de behandeling om pigmentverstoring te voorkomen, ook is het niet aan te raden de eerste weken te gaan zwemmen i.v.m. risico op infecties. Op de dag van de behandeling is het niet aan te raden om shampooproducten te gebruiken op de behandelde locatie.
Het resultaat van de behandeling zal zichtbaar zijn na ± 1 week, in de daaropvolgende weken zal de tattoo nog verder vervagen. Er moet minimaal 6 tot 8 weken tussen de behandelingen zitten, dit om het pigment weer te laten herstellen. Afhankelijk van huidtype.

Het aantal behandelingen dat nodig is om de tattoo verwijderen is afhankelijk van de leeftijd van de tattoo, de kleur en of hij professioneel of door een amateur is gezet.
Onze ervaring is dat er gemiddeld 6  behandelingen nodig zullen zijn voor het verwijderen van een tattoo. Voor een cover-up kan drie behandelingen al genoeg zijn. Een professioneelgezette tattoo heeft over het algemeen meer behandelingen nodig dan een tattoo gezet door een amateur. De tattoo zal zo goed als 100% verwijderd zijn. Er is van te voren niet exact te bepalen hoeveel behandeling er voor jou tattoo nodig zijn. Het verwijderen van de tattoo kan soms als pijnlijk worden ervaren.

 

Neem gerust contact met ons op, of kom gezellig bij ons langs voor informatie!!

Comments are closed